Vasárnaptól bezárnak az osztrák sípályák

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Vasárnaptól bezárnak az osztrák sípályák

Feltöltve: 2020-03-13

Tirol és Salzburg után Vorarlberg tartomány is bejelentette, hogy vasárnaptól leállnak a felvonók, hétfőtől pedig valamennyi szálláshely - hotel, panzió és apartman - bezár.

A vendégek hazaindulása így rendezett körülmények között történhet - mondta Markus Wallner kormányzó (ÖVP), és hozzátette: a döntést az idegenforgalmi képviselőkkel folytatott megbeszélések után hoztuk meg, hogy a koronavírus terjedését a lehető leghatékonyabban megakadályozzuk.

Ezt a döntést nem volt könnyű meghozni, de felelősséget kell vállalnunk minden tiroli lakos és minden Tirolba látogató vendégért " - mondta Günther Platter (ÖVP) Tirol kormányzója.

Ischgl síközpont néhány órával korábban szintén bejelentette az idei síszezon végét, miután a Tirolban regisztrált koronavírusos megbetegedések csaknem fele Ischgl-ből indult.

Tirolban a koronavírussal fertőzöttek száma folyamatosan növekszik, mivel tegnap további három ember tesztje pozitív lett, így a betegek száma 110-re nőtt. Jelenleg Tirol a koronavírus által leginkább sújtott osztrák régió.

A tegnapi események tükrében további bezárások bejelentésére lehet számítani a napokban.

A síterepen kívül elkezdtek bezárni a termálfürdők is, így Stájerországban jó néhány létesítmény már tegnap óta nem fogad vendéget, Burgenlandban pedig egyre fogynak a fürdőzni vágyó vendégek.